Wat kunt u zelf doen
1. Verzamel bewijsmateriaal. Maak een screenshot van de advertentie en verzamel zoveel mogelijk informatie van de verkoper. Zoals contactgegevens, IP-adres en het bankrekeningnummer. Bewaar tevens alle (e-mail) correspondentie met de verkoper.
2. Geef de verkoper een laatste kans om het geld te retourneren of het product op te sturen. Dit doet u door middel van een ingebrekestelling per aangetekende brief of e-mail.
3. Maak een melding bij de aanbieder, bijvoorbeeld via Marktplaats of Amazon.
4. Doe aangifte via het Landelijk Meldpunt Internetoplichting.
Wat als u er zelf niet uitkomt
Dan kunt u ons inschakelen. Eerste hulp bij online fraude treedt op als vertegenwoordiger van gedupeerden. Dit houdt in dat wij de politie vragen om alle beschikbare informatie over de verkoper toe te sturen. Vervolgens bouwen we een dossier op, berekenen alle bijkomende schade en sturen de verkoper de rekening. Hierin wordt vriendelijk verzocht binnen 15 dagen alles terug te betalen om verdere maatregelen te voorkomen.
Wat zijn de kosten
U ontvangt geen rekening van ons. Zodra wij het bedrag van de verkoper hebben geïncasseerd, krijgt u uw aankoopbedrag terug. Wij rekenen een schadevergoeding bij de verkoper voor de tijd die wij samen aan uw dossier hebben besteed.
Hoe kunt u ons inschakelen
Via de onderstaande button kunt u eenvoudig én snel uw vordering indienen. Om de zaak te kunnen starten hebben wij in ieder geval de aangifte nodig. U krijgt een vast contactpersoon die binnen 3 werkdagen contact met u opneemt. Uw contactpersoon zorgt ervoor dat u regelmatig op de hoogte wordt gesteld van ontwikkelingen over het dossier.
Vragen? U kunt ons op werkdagen bereiken via 088 – 130 38 10 of ehbofraude@lavg.nl.