Tom Holmes 580122 Unsplash

Bezoek van de deurwaarder

Wij helpen u verder

Een deurwaarder kan om verschillende redenen bij u langskomen. Bijvoorbeeld voor het overhandigen van een dagvaarding of een betekening van het vonnis. Heeft u bezoek gehad van een deurwaarder? Dan is het belangrijk dat u snel actie onderneemt.

Ik heb een dagvaarding ontvangen

U kunt van ons een dagvaarding ontvangen als het niet gelukt is om in een eerder stadium volledig te betalen of wanneer een betalingsregeling niet is nagekomen.
In de procedure bij de rechter wordt beslist over de openstaande vordering.

Heeft u een dagvaarding ontvangen? Het verschilt per situatie welke stappen u kunt ondernemen. Wij raden u aan om de dagvaarding niet te negeren. Onderneem direct actie en neem contact op met ons.

Ik heb een kopie van het vonnis ontvangen

De rechtszaak is geweest en de kantonrechter heeft een vonnis uitgesproken. De deurwaarder komt opnieuw bij u langs om het vonnis te overhandigen. Met dit vonnis kan een deurwaarder ambtelijke werkzaamheden uitvoeren. Zoals het leggen van beslag op inkomen, voertuigen of goederen.

Er wordt beslag gelegd op mijn loon of uitkering

De deurwaarder mag alleen beslag leggen op uw loon of uitkering met een vonnis of dwangbevel. Uw werkgever of uitkeringsinstantie is verplicht hieraan mee te werken. De deurwaarder moet altijd rekening houden met uw beslagvrije voet.

Beslagvrije voet is het gedeelte van uw loon of uitkering dat u nodig heeft om van te kunnen leven. De deurwaarder ontvangt alleen het bedrag wat boven de beslagvrije voet uitkomt. Dit gebeurt tot de volledige schuld is betaald.

Heeft deze informatie je geholpen?

61 bezoekers vonden het nuttig

Mogen wij we contact opnemen?