Bezoek van de deurwaarder

Wij helpen u verder

Een deurwaarder kan om verschillende redenen bij u langskomen. Bijvoorbeeld voor het overhandigen van een dagvaarding of een betekening van het vonnis. Heeft u bezoek gehad van een deurwaarder? Dan is het belangrijk dat u snel actie onderneemt.

Ik heb een brief ontvangen

Probeer de openstaande vordering zo snel mogelijk te betalen. Hiermee voorkomt u dat de kosten verder oplopen. Wij begrijpen dat het niet altijd lukt om een groot bedrag in één keer te betalen. Daarom kunt u in de meeste gevallen een regeling bij ons aanvragen.

Wanneer u het niet eens bent met de openstaande vordering, dan horen wij graag van u waarom u het niet eens bent met de vordering.

Ik heb een dagvaarding ontvangen

U ontvangt een dagvaarding wanneer het ons niet is gelukt om in een eerder stadium een volledige betaling van u te ontvangen of in het geval u de regeling niet bent nagekomen. Wij hebben daarom besloten om de kantonrechter te laten oordelen over de openstaande vordering.

Wanneer u een dagvaarding heeft ontvangen is het afhankelijk van de situatie welke stappen u moet ondernemen. Wat u in ieder geval niet moet doen is de dagvaarding negeren. Onderneem altijd direct actie als u een dagvaarding van ons heeft ontvangen.

Ik heb een kopie van het vonnis ontvangen

Wanneer de rechtszaak voorbij is en de kantonrechter een vonnis heeft gewezen, komt de deurwaarder opnieuw langs om het vonnis te overhandigen. Met dit vonnis kan een deurwaarder zijn ambtelijke werkzaamheden uitvoeren, bijvoorbeeld het leggen van beslag op inkomen of goederen/voertuigen.

Er wordt beslag gelegd op mijn loon of uitkering

De deurwaarder mag alleen beslag leggen op uw loon of uitkering met een vonnis of dwangbevel. Uw werkgever of uitkeringsinstantie is verplicht hieraan mee te werken. De deurwaarder moet altijd rekening houden met uw beslagvrije voet.

Uw beslagvrije voet is het gedeelte van uw loon of uitkering dat u nodig heeft om van te kunnen leven. De werkgever of uitkeringsinstantie maakt dit bedrag maandelijks aan u over. Het overige gedeelte van uw loon of uitkering gaat rechtstreeks naar de deurwaarder, totdat de schuld volledig betaald is.

Heeft deze informatie u geholpen?

39 bezoekers vonden het nuttig