Hulp bij schulden

Meer informatie over je financiële situatie

Er is veel informatie te vinden over schuldhulp. Op deze pagina proberen we in het kort aan te geven welke mogelijkheden er zijn. Zo verwijzen wij u graag door naar de instantie die u het beste kan helpen.

Beginnende problemen - zelfhulp

Bij beginnende problemen en voldoende discipline en (financiële) vaardigheden, is persoonlijke begeleiding niet altijd nodig. Er zijn verschillende websites en apps die kunnen helpen bij het ordenen van je financiële administratie. Hieronder verwijzen wij naar de website van het NIBUD, een onafhankelijke stichting die informatie geeft en adviseert over financiën van huishoudens. Ook kun je bij het NIBUD een app downloaden die je kan helpen bij het ordenen van je financiën.

Persoonlijke hulp

Als financiële problemen te groot worden, is het niet onverstandig om professionele hulp in te schakelen. Dat betekent niet altijd dat er direct  hulp komt via een kredietbank. U kunt ook denken aan bijvoorbeeld een maatschappelijk werker of wijk- en buurtteams. Ga naar de website van uw gemeente om om hulp te vragen. Zij kunnen u doorverwijzen naar de juiste instantie.

Heeft deze informatie je geholpen?

Mogen wij we contact opnemen?