London Scout 27290 Unsplash

Uw betaalachterstand bij Menzis

Onderneem direct actie en voorkom extra kosten

U heeft van ons een brief of e-mail ontvangen over een betaalachterstand bij uw zorgverzekeraar. Menzis heeft ons gevraagd dit openstaande bedrag bij u te incasseren. Zorg ervoor dat u altijd actie onderneemt. Op deze manier voorkomt u dat de kosten verder oplopen.

Over LAVG & Menzis

LAVG is een incasso partner van Menzis. Dat betekend dat u uw betaalachterstand bij Menzis via LAVG kan afbetalen. U heeft van ons een brief of e-mail ontvangen met informatie met betrekking tot uw betaalachterstand.

Onderneem actie en kies één van onderstaande opties:

Veelgestelde vragen over een betaalachterstand bij Menzis

Wilt u weten of uw openstaande factuur al is overdragen aan LAVG? Dit kunt u checken door in te loggen op de website van uw zorgverzekeraar.

https://inlog.menzis.nl/login

Wilt u weten wat u nog aan ons moet betalen? Op Mijn LAVG vindt u een volledig overzicht van uw persoonlijke dossier(s).

Mijn LAVG

Wilt u direct betalen? Dan biedt Menzis u graag de mogelijkheid om zonder extra kosten het openstaande bedrag te betalen.  In de brief of e-mail die u van ons heeft ontvangen staat welk bedrag u nog moet betalen. Zorg ervoor dat u op tijd betaalt en vergeet bij het overmaken niet uw dossiernummer in de omschrijving te zetten.

Direct betalen

Lukt het niet om het openstaande bedrag op tijd te betalen? Houdt u er dan rekening mee dat het bedrag wordt verhoogd met incassokosten, rente en btw.  Zorg ervoor dat u contact met ons opneemt om bijvoorbeeld een betalingsregeling af te spreken.

Betalingsregeling aanvragen

Het kan gebeuren dat u het bedrag niet in één keer kunt betalen. In veel gevallen kunt u een betalingsregeling met ons afspreken. Hiermee voorkomt u dat de kosten verder oplopen.

Betalingsregeling aanvragen

Heeft u de openstaande factuur van Menzis al betaald? Via Mijn Menzis kunt u in één oogopslag zien welke facturen wel of niet betaald zijn.

Bent u alsnog van mening dat onze vordering niet klopt, dan kunt u via de onderstaande knop uw bezwaar bij ons indienen.

Bezwaar indienen

Betaalt u 6 maanden of meer de premie van de basiszorgverzekering niet? Dan is uw zorgverzekeraar verplicht u bij het CAK aan te melden als wanbetaler. Bij het CAK zit u door de betalingsachterstand in de regeling wanbetalers.

Wilt u afgemeld worden bij het CAK? Dan moet u uw betalingsachterstand bij ons en uw zorgverzekeraar betalen.

Heeft deze informatie je geholpen?

18 bezoekers vonden het nuttig

Mogen wij we contact opnemen?