Jantine Doornbos 398339 Unsplash

Extra informatie voor werkgevers

CAK en meerdere beslagleggers

Naar wie maak ik over als er sprake is van CAK en een andere (preferente) beslaglegger

Preferente vordering

Er zijn preferente en concurrente vorderingen. Een preferente vordering heeft voorrang op een concurrente vordering. In de praktijk betekent dit dat alle gelden voor alleen dat dossier worden gereserveerd. Een deurwaarder die een preferente vordering behandelt is niet automatisch eerste beslaglegger.

Ik maak gelden over naar het CAK. Is dit een preferente beslaglegging?

Bronheffing door het CAK/ CJIB is geen beslaglegging en moet worden betaald vanuit de beslagvrije voet. U blijft dit betalen aan het CAK/ CJIB. Dit staat los van een beslaglegging op het loon vanuit een deurwaarder.

Moet ik inhoudingen altijd aan de preferente beslaglegger overmaken?

Dit is een veel voorkomende vraag, maar het antwoord is nee. U als werkgever maakt de inhoudingen altijd over aan de eerste beslaglegger, ook al heeft een latere beslaglegger een preferente vordering. De verdeling wordt door de eerste beslaglegger gedaan. De eerste beslaglegger zorgt ervoor dat de gehele inhouding toekomt aan de preferente schuld. Voor de werkgever verandert er dus niets.

Overheidsvordering art. 19 Invorderingswet vormt hierop de uitzondering. Overheidsinstanties kunnen de verdeling naar zich toe trekken met deze vordering en de rol van eerste beslaglegger op zich nemen.

Ik wil graag meer informatie

Misschien heeft u niet eerder te maken gehad met een brief of beslag van de deurwaarder. Wij begrijpen het als u nog vragen heeft. U kunt contact met ons opnemen via chat of neem telefonisch contact op.

Heeft deze informatie je geholpen?

3 bezoekers vonden het nuttig

Mogen wij we contact opnemen?