StockSnap JYDVK1R3MU

Werknemer met schulden

Kan ik helpen?

Wellicht wilt u als werkgever graag een helpende hand bieden maar weet u niet waar u moet beginnen. Wij kunnen u daarover informeren.

Hoe weet ik dat mijn medewerker schulden heeft?

De deurwaarder probeert altijd zonder kosten te maken de vordering te incasseren. Als dat niet lukt, is er een mogelijkheid om loonbeslag te leggen. De deurwaarder verstuurt dan een schriftelijk informatieverzoek over de werknemer.  Dit is vaak het eerste moment waarop werkgevers in kennis worden gesteld van schuldenproblematiek bij een werknemer.

Hulp bieden bij schulden

Als werkgever kun je het gesprek aangaan over de schulden. Misschien komen achterliggende oorzaken aan het licht. Zijn de problemen structureel? Of is een incident de aanleiding geweest voor een openstaande schuld?

Er zijn gelukkig veel mogelijkheden om hulp in te schakelen als je er zelf niet meer uitkomt. Helaas blijkt uit de praktijk dat die hulp pas wordt ingeschakeld als de problemen hoog zijn opgelopen. Tijdige signalering en ondersteuning is daarom van belang. Als de schulden te overzien zijn zou u zelf een rol kunnen spelen in de begeleiding. Als er problematische schulden zijn kan een schuldhulpverlener uitkomst bieden.

Als u contact met ons wilt opnemen om te bespreken hoe u uw medewerker kunt helpen, vul dan onderstaand formulier in. Binnen twee werkdagen nemen wij contact met u op.

Heeft deze informatie je geholpen?

Mogen wij we contact opnemen?